Om hemsidan, fotografen, teknik och bildköp


Här på Tjörnbilder kan du titta runt bland fotografier från olika platser på Tjörn. Du finner här fotografier från bl.a. Åstol, Tjörnekalv, Toftenäs och Stigfjorden. Den plats som du vill titta närmare på väljer du ifrån en klickbar karta. Klicka på namnen på kartan för att se bilder därifrån. På några av sidorna finns länkar till andra hemsidor där man kan läsa mera om platsen eller annat relevant. Några klickbara bilder leder till mera information om motivet.

Hemsidan Tjörnbilder tillkom genom att jag ville använda alla mina fotografier från Tjörn till något. Så varför då inte ge världen en möjlighet att med hjälp av Internet se hur vackert det är på Tjörn. Alla Tjörnbor (fast- eller åretruntboende) får härigenom också en möjlighet att besöka eller återbesöka platser på Tjörn. Att det då gick att "samköra" två hobbies, fotografering och hemsidessnickrande, bidrog också. 

Jag som har tagit fotografierna och skapat hemsidan, Tjörnbilder, heter Lars Rosenhoff. Fritidsboende på Tjörn sedan länge och Tjörnfrälst hobbyfotograf. Fotografierna har jag tagit vid ett flertal utflykter på och runt Tjörn. Eftersom jag gärna paddlar kajak så har det givet många fina fototillfällen på öar och i vikar. Platser som Härön, Stigfjorden, Mjörn m.fl. besöker jag gärna och under olika årstider.

För den fotointresserade kan jag nämna att jag använder Pentax K10D och Olympus SP-310. De flesta bilderna på hemsidan är dock tagna med mina analoga Pentax kameror, MZ-5 och SFXn. Använd film är Fuji Sensia 100 samt Fuji Velvia. Objektiven som jag använder är Pentax FA28-80mm zoom, F 70-210mm zoom och 100mm macro. Stativet är ett Manfrotto 055CB. Mina diabilder skannas till PC med en Minolta Dimáge Scan Dual II.

Är du intresserad av att använda någon eller några av mina fotografier till ditt företags eller din organisations publikationer så är du välkommen att kontakta mig för prisuppgift. Givetvis är bilderna copyrightskyddade (dvs. alla rättigheter tillhör fotografen) vilket även gäller hemsidan i övrigt.

För dig som vill veta mer om Tjörn rekommenderar jag Tjörns kommuns mycket informativa hemsida. Turistinformation finns på Bästkustens hemsida..

Lars

Gråskala för att kalibrera skärmen (tack vinga.net för skalan)